RAW DONUTKY/Koblížky

Když mé holčičky dorůstly do výšky z které uvidí na pult s růžovými koblihami v Tescu, tak jsem byla donucena vymyslet nějakou zdravější verzi.

A myslím, že se mi to povedlo, koblížky splňují vizážovou touhu dětských očí a taky tu moji přidávat do našich jídelníčků kvalitní suroviny.

 

Tady ty jsou vyrobeny z ořechů, mandlí, semínek a datlí. Tato kombinace mi přišla trochu nudná. Shodou okolností jsem si nevědomky

objednala 500g sušených malin a fakt mi nedošlo, jak velký pytel to bude. No je na mé poměry velký a tak maliny ted budou všude:) Komu to vadí?

Mě opravdu ne!😁

Tady ten poměr ořechů, semínek a datlové pasty mám momentálně velmi v oblibě. Používám taky jako základ dortů, fakt mi moc chutná.

A v kombinaci s kyselými malinami je chuť dokonalá.

Suroviny na 20 koblížků

100g mandlí

100g líškových ořechů

100g slunečnicových semínek

2 lžíce kokosového oleje

50g strouhaného kokosu

150g datlové pasty

hrstka mrazem sušených malin

6 lžic kokosového másla

prášek z červené řepy nebo jahod/malin

špetka soli

 

Postup:

Nejdříve si připravím datlovou pastu. Datlová pasta kupovaná je hodně tuhá a tak já ji v nožovém mixéru nakombinuju s vodou, přidám špetku soli, třeba vanilku, nebo skořici. Odložím do misky.

Nasekám ořechy a semínka s kokosem dokud se nezačnou mírně zachytávat na okrajích. Znamená to, že se začal uvolňovat olej.  Přidám datlovou pastu, a rozpustěný kokosový olej a vše propojím.

Hmotu natlačím do koblížkové formy. Určitě by šly vytvarovat i ručně.

Do půlky kokosového másla nasypu prášek z červených potravin a promíchám do hezky růžové barvy.

Lžičkou nakladu polevy a ozdobím. Zkoušela jsem i namočit do kvalitní čokolády místo kokosového másla a funguje. Na čokoládu bych nechala koblížky vychladit.

A je na světě hezky vypadající svačinka! Dobrou chuť a dejte mi vědět váš výsledek.

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny...prostě hlavně NEPEČU.. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie