Když mé holčičky dorůstly do výšky z které uvidí na pult s růžovými koblihami v Tescu, tak jsem byla donucena vymyslet nějakou zdravější verzi.
A myslím, že se mi to povedlo, koblížky splňují vizážovou touhu dětských očí a taky tu moji přidávat do našich jídelníčků kvalitní suroviny.
Tady ty jsou vyrobeny z ořechů, mandlí, semínek a datlí. Tato kombinace mi přišla trochu nudná. Shodou okolností jsem si nevědomky
objednala 500g sušených malin a fakt mi nedošlo, jak velký pytel to bude. No je na mé poměry velký a tak maliny ted budou všude:) Komu to vadí?
Mě opravdu ne!😁
Tady ten poměr ořechů, semínek a datlové pasty mám momentálně velmi v oblibě. Používám taky jako základ dortů, fakt mi moc chutná.
A v kombinaci s kyselými malinami je chuť dokonalá.
Suroviny na 20 koblížků
100g mandlí
100g líškových ořechů
100g slunečnicových semínek
2 lžíce kokosového oleje
50g strouhaného kokosu
1 lžíce kakaa
150g datlové pasty
hrstka mrazem sušených malin
6 lžic kokosového másla
prášek z červené řepy nebo jahod/malin
špetka soli
Postup:
Nejdříve si připravím datlovou pastu. Datlová pasta kupovaná je hodně tuhá a tak já ji v nožovém mixéru nakombinuju s vodou, přidám špetku soli, třeba vanilku, nebo skořici. Odložím do misky.
Nasekám ořechy a semínka s kokosem a kakaem v sekáčkovém mixéru, dokud se nezačnou mírně zachytávat na okrajích. Znamená to, že se začal uvolňovat olej. Přidám datlovou pastu, a rozpustěný kokosový olej a vše propojím.
Hmotu natlačím do koblížkové formy. Určitě by šly vytvarovat i ručně.
Do půlky kokosového másla nasypu prášek z červených potravin a promíchám do hezky růžové barvy.
Lžičkou nakladu polevy a ozdobím. Zkoušela jsem i namočit do kvalitní čokolády místo kokosového másla a funguje. Na čokoládu bych nechala koblížky vychladit.
A je na světě hezky vypadající svačinka! Dobrou chuť a dejte mi vědět váš výsledek.