RAW DONUTKY/Koblížky

Když mé holčičky dorůstly do výšky z které uvidí na pult s růžovými koblihami v Tescu, tak jsem byla donucena vymyslet nějakou zdravější verzi.

A myslím, že se mi to povedlo, koblížky splňují vizážovou touhu dětských očí a taky tu moji přidávat do našich jídelníčků kvalitní suroviny.

 

Tady ty jsou vyrobeny z ořechů, mandlí, semínek a datlí. Tato kombinace mi přišla trochu nudná. Shodou okolností jsem si nevědomky

objednala 500g sušených malin a fakt mi nedošlo, jak velký pytel to bude. No je na mé poměry velký a tak maliny ted budou všude:) Komu to vadí?

Mě opravdu ne!😁

Tady ten poměr ořechů, semínek a datlové pasty mám momentálně velmi v oblibě. Používám taky jako základ dortů, fakt mi moc chutná.

A v kombinaci s kyselými malinami je chuť dokonalá.

Suroviny na 20 koblížků

100g mandlí

100g líškových ořechů

100g slunečnicových semínek

2 lžíce kokosového oleje

50g strouhaného kokosu

150g datlové pasty

hrstka mrazem sušených malin

6 lžic kokosového másla

prášek z červené řepy nebo jahod/malin

špetka soli

 

Postup:

Nejdříve si připravím datlovou pastu. Datlová pasta kupovaná je hodně tuhá a tak já ji v nožovém mixéru nakombinuju s vodou, přidám špetku soli, třeba vanilku, nebo skořici. Odložím do misky.

Nasekám ořechy a semínka s kokosem dokud se nezačnou mírně zachytávat na okrajích. Znamená to, že se začal uvolňovat olej.  Přidám datlovou pastu, a rozpustěný kokosový olej a vše propojím.

Hmotu natlačím do koblížkové formy. Určitě by šly vytvarovat i ručně.

Do půlky kokosového másla nasypu prášek z červených potravin a promíchám do hezky růžové barvy.

Lžičkou nakladu polevy a ozdobím. Zkoušela jsem i namočit do kvalitní čokolády místo kokosového másla a funguje. Na čokoládu bych nechala koblížky vychladit.

A je na světě hezky vypadající svačinka! Dobrou chuť a dejte mi vědět váš výsledek.

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie