Čokoládový fondant bez lepku

Trochu se nám venku ochladilo a to je pro mě čas na pečení. Na zmrzlinu ani meloun teď není moc chuť a tak si dáme trochu čokolády 🙂

Já jsem velký čokomilovník. Projedla jsem se už k té pravé, dobré a kvalitní čokoládě. 80% a výš. Mléčná mi už nechutná.

Mám to jako s kávou. Když jsem ještě pila mléčné kávy, sice jsem poznala chuť dobré kávy i v cappuccinu, ale vypít samotnou hořkou kávu bylo nechutné. No a dnes…ani nevím, kdy se to zlomilo, ale labužím si u výběrových čistých káviček…

Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý. Když máte neskutečnou chuť na něco čokoládové, tak s chutí do toho a za 15minut máte udělaný skvělý teplý dezert.

Zkusila jsem dát těsto i do silikonových formiček. Výhoda je, že nemusíte tolik vymazávat. Jenže u mě výtězí keramika. Takže jestli u vás taky, rozhodně si formičky pořádně vymažte a vysypte kakaem.

Na těsto pro 4 porce budeme potřebovat:

3 vejce

100g kvalitní čokolády

50g kokosového oleje

60g třtinového cukru

2 lžíce bezlepkové mouky (měla jsem SCHAR směs)

Olej na vymazání formiček

Kakao na vysypání fomiček

 

Čokoládu si roztopíme s olejem ve vodní lázni. Dejte pozor, aby se vám nedostala pára a voda do čokolády, začala by se srážet. Proto je lepší vodu udržovat pod bodem varu. Roztopenou čokoládu necháme chvilku schládnout, aby měla tělesnou teplotu (tzn. když do ní dáte prst, nepálí vás to :))

Mezitím si rozmixujeme vájíčka s cukrem do pěny a přimixujeme čokoládu a nakonec vmícháme 2 lžíce mouky.

Formičky vymažeme olejem a vysypeme kakaem. Naplníme do půlky.

Pečeme při 180°C  6 minut.

Po dopečení vyklopíme na talířek a podáváme s ovocem nebo zmrzlinou.

Dobrou chuť.

Mlsejme kvalitně!

 

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie