Od té doby, co mám děti školou povinné, tak si fakt užívám víkendové rána, aspoň jedno z nich. Bez budíku, bez spěchu, bez instrukcí. No a k takovým ránům mám ráda lívanečky.
Po dvou letech s cukrovkou u Sofinky, mám vypozorované a odzkoušené, že sacharidové snídaně jí velmi prudce zvyšují glykémii a tak je u ní volba tukových a nejlépe bezsacharidových snídaní. Jednou z takových jsou i tyto lívance.
Jsou bez cukru a bez mouky. Jako sladidlo je použitý xilovit a na polití čekankový sirup. Bobulové ovoce je nízkosacharidové a komu nedělají dobře banány, dávat si je nemusí:)
200g krémového sýra -cream cheese
4 vejce
50g xilovitu
2 lžíce psyllia
kokosový olej při potřebě potření pánvičky
čerstvé ovoce
čekankový sirup
Tyčovým mixérem rozmixujeme sýr s vejci a xilovitem. Vmícháme lžící psyllium a počkáme 10min. Směs by měla zhoustnout. Naběračkou uděláme na rozpálené pánvi požadované tvary a osmahneme z každé strany do zlatova.
Nazdobíme s ovocem, sirupem, nebo smetanou.
Krásné ráno a dobrou chuť!