Mechový dort low carb

A je tady jaro a s ním svěží zelená a kytičky…to je prostě moje.
Tento dortík je vzhledově velmi efektní.
Udělala jsem lowcarb verzi…takže je bez mouky a cukru. A i tak je sladký a drží konzistenci.

V receptu používám kokosovou drť. Je to vlastně zbytek po kokosovém mléce. Rozmixuju tučný kvalitní sušený kokos s vodou, vymačkám v plátěném pytlíku, nebo silonce a po vymačkání mi zbyde drť a tu pak použiju do receptu na takovýto nebo jiný dortík. Je to vlastně domácí kokosová mouka. Lze použít samozřejmě i koupený strouhaný kokos, ale doporučuji ho trochu rozmixovat na jemněji.

Špenát je možné použít čerstvý nebo mražený nebo sušený prášek.
Já použila v prášku. Pokud půjdete do čerstvého, nejpěknější barvu má baby špenát. A bude potřeba přidat asi 2 lžíce suché mouky kokosové nebo mandlové.

Suroviny na formu 24cm

200g drceného kokosu (zbytek z mléka)
4 lžíce zakysané smetany¨
5 vajíček
100g xilovitu – březového cukru
3 lžíce špenátového prášku
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce sody
1 lžíce jablečného octu
2 lžíce kokosového oleje

Na krém:
300g mascarpone
300g zakysané smetany

čerstvé jahody

Vajíčka si vyšleháme zvlášť. Bílky do velmi tuhé pěny. Žloutky, xilovit, smetanu, kokosový olej a citrónovou šťávu vyšleháme společně do krému. Přidáme kokos, špenátový prášek, sodu. Opatrně vmícháme bílkovou pěnu a nakonec jablečný ocet.

Pečeme ve vyložené formě 180°C 30min.

Mascarpone na krém si vyšleháme dotuha. Trvá to asi 5-10min. podle mixéru. Po lžicích přidáváme zakysanou smetanu a vše vyšleháním spojíme.

Po vychladnutí dort rozkrojíme a nazdobíme krémem a čerstvými jahodami.

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie