Od té doby, co má Sofinka cukrovku se snažím přicházet na pečení Low Carb – nízkosacharidově. To znamená nahrazovat mouku a cukr.
Není to lehké, co vám budu povídat. Trefit se do gusta takovému mlsnému jazyku, jaký má Sofinka, není jednoduché. No a pak když už se to povede nastává výzva číslo 2 a to je technická záležitost.
Protože Sofča a ani já nemáme rády kokosovou mouku, cítíme ji na sto honů daleko. Tak musím vymýšlet jiné suroviny, které podrží těsto.
U tohoto se mi to povedlo.
Je rychlé, a hlavně CHUTNÁÁÁÁ
Těsto na 12 mini dortíků:
3 vejce
80g lískových ořechů
100g čokolády
50g másla
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
200g mascarpone
50g zakysané smetany
ovocný prášek na zabarvení
Postup:
Čokoládu a máslo si rozpustíme a necháme vychladnout. Lískové ořechy si rozmixujeme na mouku a smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka pokojové teploty si rozdělíme a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky zapracujeme do čokolády a přidáme čekankový sirup, ořechovou mouku a nakonec opatrně promísíme se sněhem. Naplníme košíčky do 3/4. Pečeme při 150°C 30 minut. Na krém si rozšleháme mascarpone se smetanou. Já to nesladím, ale je to dle chuti. Rozdělíme si krém na 2 části a do jedné zamícháme prášek z dračího ovoce pro růžovou barvu. Dáme společně s bílým krémem do zdobičky. Ozdobíme vychlazené dortíky.
Dobrou chuť.