Nízkosacharidové dortíky

Od té doby, co má Sofinka cukrovku se snažím přicházet na pečení Low Carb – nízkosacharidově. To znamená nahrazovat mouku a cukr.

Není to lehké, co vám budu povídat. Trefit se do gusta takovému mlsnému jazyku, jaký má Sofinka, není jednoduché. No a pak když už se to povede nastává výzva číslo 2 a to je technická záležitost.

Protože Sofča a ani já nemáme rády kokosovou mouku, cítíme ji na sto honů daleko. Tak musím vymýšlet jiné suroviny, které podrží těsto.

U tohoto se mi to povedlo.

Je rychlé, a hlavně CHUTNÁÁÁÁ

Těsto na 12 mini dortíků:

3 vejce

80g lískových ořechů

100g čokolády

50g másla

2 lžíce čekankového sirupu

1 lžička prášku do pečiva

 

Krém:

200g mascarpone

50g zakysané smetany

ovocný prášek na zabarvení

 

Postup:

Čokoládu a máslo si rozpustíme a necháme vychladnout. Lískové ořechy si rozmixujeme na mouku a smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka pokojové teploty si rozdělíme a z bílků vyšleháme sníh.  Žloutky zapracujeme do čokolády a přidáme čekankový sirup, ořechovou mouku a nakonec opatrně promísíme se sněhem. Naplníme košíčky do 3/4. Pečeme při 150°C 30 minut.  Na krém si rozšleháme mascarpone se smetanou. Já to nesladím, ale je to dle chuti. Rozdělíme si krém na 2 části a do jedné zamícháme prášek z dračího ovoce pro růžovou barvu. Dáme společně s bílým krémem do zdobičky. Ozdobíme vychlazené dortíky.

Dobrou chuť.

 

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie