Ovesné sušenky

Ovesné vločky a pohanka jsou pro mě nejvíc. Já miluju tu chuť, lehkost a výživnost.
Z ovesných vloček ráda peču koláče nebo různé tyčinky. Nejlíp se pracuje s jemnýma vločkama.
Tentokrát mám pro vás placky. Těsto samozřejmě klidně můžete dát do formy a po upečení nakrájet na tyčinky.

1 Hrnek (250ml) ovesných vloček

1/2 hrnku rostlinného mléka

2 lžíce pohankové mouky

2 lžíce ovesné mouky

1 lžička vinného kamene (prášek do pečiva)

2 lžíce medu

2 jablka nastrouhané nahrubo

2 lžíce kokosového oleje (vrchovaté lžíce tuhého tuku)

hrst čokoládových pecek

hrst rozinek

Nastrouháme si jablka a smícháme je s medem. Mezitím si suché ingredience, vločky, mouky, vinný kámen smícháme a přidáme kokosový olej, nastrouhané jablka a mléko. Nakonec přimícháme rozinky a čokoládové pecky. Vše důkladně promícháme a vznikne nám lepivé hutné těsto. Pomocí navlhčených rukou uděláme placky, které vyskládáme na pečící papír. Pečeme při 180°C 20 minut dozlatova.

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.