Perník na plechu

Mám v poslední době oblibu pečení s medem. Vím, že se z medu vytratí cenné látky vyšší teplotou, ale i tak mi to přijde super sladidlo. A taky lokální. A taky do perníku přece za mě uplně TOP.

Tato perníková buchta je obyčejně litá z hladké mouky. Zkoušela jsem první dávku přimíchat půlku dávky celozrnnou špaldovou a letěla celá do koše…teda slepičkám:) Buchta byla tuhá jako chleba. Bude to tou celozrnností. Pokud máte špaldovou hladkou, nebála bych se použít i na celou dávku.

Na plech 30x30cm

200g hladké mouky

3 vejce

1/2 prášku do pečiva s vinným kamenem

100g kokosového oleje

100g podmáslí

3 lžíce medu

3 lžíce kakaa

1 lžička perníkového koření

hrst lískových ořechů

hrst čokoládových peciček 70%

2 lžíce domácí marmelády

50g 70% čokolády a 50g smetany

 

Mouku, kakao a prášek do pečiva, koření a kakao  promícháme.

Kokosový olej šetrně rozpustíme, vmícháme vajíčka, med a podmáslí. Přidáme suchou směs a vše promícháme do hladkého tekutého těsta. Opatrně vmícháme čokoládové pecky a ořechy. Pečeme na 170°C 20minut. Ještě za tepla potřeme oblíbenou marmeládou nebo povidly a necháme vychladit. Po vychlazení šetrně ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smetanu a buchtu polejeme čokoládovou polevou.

 

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie