Raw tyčinka

Svačinek není nikdy dost…teď v létě je spousta ovoce, ale co v zimě…bude se určitě hodit tento recept. Já teda dělám celoročně, je to super na cesty, když zrovna není namočená v čokoládě.

Složení ořechů se může měnit a tím i výsledná chuť. U nás fičí kakaové. Jsme prostě čokoloveři 🙂

Jednoduché a rychlé. Při použití pistácií trošku dražší, ale dají se nahradit mandlema, kokosem nebo jinýma ořechama. A nebo taky, co by jsme nezainvestovali do svého těla.

Na dochucení je možné použít různé ingredience, podle chuti. Jen při ochucování s mokrýma ingrediencema, jako je citrón, pomeranč nebo kůra z nich, je třeba myslet na kratší dobu spotřeby…cca 4 dny. Jinak za nepoužití ničeho mokrého, vydrží i měsíc.

Inspirace kombinací:

kakao/kokos/mandle/datle

kešu/citrón/kokos/datle

vlašáky/mandle/brusinky/datle

kakao/mandle/lískové/maliny

na dochucení skořice/perníkové koření/kardamom

Moje děti jedí hlavně očima a tak zabalit jim dobrůtky do hezkých balíčků je o to lákavější pro ně. A nebo třeba dát jako dárek k narozeninám.

 

Ingredience na 8 menších tyčinek:

150g různých ořechů kešu+pistácie

120g medjool datle

hrst sušených malin

trochu drcených kakaových bobů

Ořechy důkladně rozmixujeme až než se začnou lepit na okraje nádoby. Přesypeme do misky a rozmixujeme datle. Vše propojíme rukama. Přidáme maliny a boby nebo jakoukoliv vámi oblíbenou ingredienci a uťapkáme na pečící papír, dotvarujeme nožem nebo vařečkou a můžeme krájet na tyčinky.

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie