Raw tyčinka

Svačinek není nikdy dost…teď v létě je spousta ovoce, ale co v zimě…bude se určitě hodit tento recept. Já teda dělám celoročně, je to super na cesty, když zrovna není namočená v čokoládě.

Složení ořechů se může měnit a tím i výsledná chuť. U nás fičí kakaové. Jsme prostě čokoloveři 🙂

Jednoduché a rychlé. Při použití pistácií trošku dražší, ale dají se nahradit mandlema, kokosem nebo jinýma ořechama. A nebo taky, co by jsme nezainvestovali do svého těla.

Na dochucení je možné použít různé ingredience, podle chuti. Jen při ochucování s mokrýma ingrediencema, jako je citrón, pomeranč nebo kůra z nich, je třeba myslet na kratší dobu spotřeby…cca 4 dny. Jinak za nepoužití ničeho mokrého, vydrží i měsíc.

Inspirace kombinací:

kakao/kokos/mandle/datle

kešu/citrón/kokos/datle

vlašáky/mandle/brusinky/datle

kakao/mandle/lískové/maliny

na dochucení skořice/perníkové koření/kardamom

Moje děti jedí hlavně očima a tak zabalit jim dobrůtky do hezkých balíčků je o to lákavější pro ně. A nebo třeba dát jako dárek k narozeninám.

 

Ingredience na 8 menších tyčinek:

150g různých ořechů kešu+pistácie

120g medjool datle

hrst sušených malin

trochu drcených kakaových bobů

Ořechy důkladně rozmixujeme až než se začnou lepit na okraje nádoby. Přesypeme do misky a rozmixujeme datle. Vše propojíme rukama. Přidáme maliny a boby nebo jakoukoliv vámi oblíbenou ingredienci a uťapkáme na pečící papír, dotvarujeme nožem nebo vařečkou a můžeme krájet na tyčinky.

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny...prostě hlavně NEPEČU.. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie