Tento báječný cupcake mě napadnul po takové menší pauze a od zákazníků chtivých něco klasického. Poté, co jsem něco pekla z klasické pšeničné mouky a bílého cukru, jsem si řekla, že fakt neeeee. Vůbec mě to nebavilo, dělala jsem to s velmi divným pocitem nějakého provinění. Každopádně za tuto zkušenost děkuju, protože jsem byla nakopnuta a opět se dostala do této tvořivé energie. A tak vznikl tento cupcake…lépe řečeno cupcaky.
Základ těsta tvoří kvalitní špaldová mouka a ovesné vločky, kvalitní tuk ghí, banány a datlový sirup. Mám velkou radost, když vytvořím něco zdraví prospěšné a při tom velmi chutné. Chuť je příjemně ovocnokaramelová, díky banánu a datláku.
Suroviny na 12 košíčků
3/4 hrnku špaldové mouky
1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1 lžička sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
2 menší zralé banány
2 lžíce ghí
1/4 hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku vody
1 lžíce jablečného octu
Postup:
Mouku, vločky, prdopeč smícháme v míse. V další nádobě si vidličkou rozmačkáme banány, až nám ztekutí:) Přidáme sodu, datlový sirup, ghí, vodu. Pěkně promícháme a propojíme se suchou směsí.
Na konec dáme jablečný ocet, jemně promícháme. Naplníme košíčky do půlky a dáme do trouby na 15-20min 150°C
Po vychladnutí můžeme vyzkoušet jáhlový krém. Tentokrát byl s příchutí kávy.
Ve finálním zdobení se meze nekladou…ale tady ty jedlé macesky, tak krásně voní medově, že všem doporučuji vyzkoušet.