ŠPALDOVÝ CUPCAKE

Tento báječný cupcake mě napadnul po takové menší pauze a od zákazníků chtivých něco klasického. Poté, co jsem něco pekla z klasické pšeničné mouky a bílého cukru, jsem si řekla, že fakt neeeee. Vůbec mě to nebavilo, dělala jsem to s velmi divným pocitem nějakého provinění. Každopádně za tuto zkušenost děkuju, protože jsem byla nakopnuta a opět se dostala do této tvořivé energie. A tak vznikl tento cupcake…lépe řečeno cupcaky.

Základ těsta tvoří kvalitní špaldová mouka a ovesné vločky, kvalitní tuk ghí, banány a datlový sirup. Mám velkou radost, když vytvořím něco zdraví prospěšné a při tom velmi chutné. Chuť je příjemně ovocnokaramelová, díky banánu a datláku.

 


Suroviny na 12 košíčků

3/4 hrnku špaldové mouky

1/2 hrnku jemných ovesných vloček

1 lžička sody

1/2 lžičky prášku do pečiva

2 menší zralé banány

2 lžíce ghí

1/4 hrnku datlového sirupu

1/2 hrnku vody

1 lžíce jablečného octu

 

Postup:

Mouku, vločky, prdopeč smícháme v míse. V další nádobě si vidličkou rozmačkáme banány, až nám ztekutí:) Přidáme sodu, datlový sirup, ghí, vodu. Pěkně promícháme a propojíme se suchou směsí.

Na konec dáme jablečný ocet, jemně promícháme. Naplníme košíčky do půlky a dáme do trouby na 15-20min 150°C

Po vychladnutí můžeme vyzkoušet jáhlový krém. Tentokrát byl s příchutí kávy.

Ve finálním zdobení se meze nekladou…ale tady ty jedlé macesky, tak krásně voní medově, že všem doporučuji vyzkoušet.

 

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie