ŠPALDOVÝ CUPCAKE

Tento báječný cupcake mě napadnul po takové menší pauze a od zákazníků chtivých něco klasického. Poté, co jsem něco pekla z klasické pšeničné mouky a bílého cukru, jsem si řekla, že fakt neeeee. Vůbec mě to nebavilo, dělala jsem to s velmi divným pocitem nějakého provinění. Každopádně za tuto zkušenost děkuju, protože jsem byla nakopnuta a opět se dostala do této tvořivé energie. A tak vznikl tento cupcake…lépe řečeno cupcaky.

Základ těsta tvoří kvalitní špaldová mouka a ovesné vločky, kvalitní tuk ghí, banány a datlový sirup. Mám velkou radost, když vytvořím něco zdraví prospěšné a při tom velmi chutné. Chuť je příjemně ovocnokaramelová, díky banánu a datláku.

 


Suroviny na 12 košíčků

3/4 hrnku špaldové mouky

1/2 hrnku jemných ovesných vloček

1 lžička sody

1/2 lžičky prášku do pečiva

2 menší zralé banány

2 lžíce ghí

1/4 hrnku datlového sirupu

1/2 hrnku vody

1 lžíce jablečného octu

 

Postup:

Mouku, vločky, prdopeč smícháme v míse. V další nádobě si vidličkou rozmačkáme banány, až nám ztekutí:) Přidáme sodu, datlový sirup, ghí, vodu. Pěkně promícháme a propojíme se suchou směsí.

Na konec dáme jablečný ocet, jemně promícháme. Naplníme košíčky do půlky a dáme do trouby na 15-20min 150°C

Po vychladnutí můžeme vyzkoušet jáhlový krém. Tentokrát byl s příchutí kávy.

Ve finálním zdobení se meze nekladou…ale tady ty jedlé macesky, tak krásně voní medově, že všem doporučuji vyzkoušet.

 

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny...prostě hlavně NEPEČU.. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie