Zázvorová sušenka


Tady ty sušenky milujeme všichni. Připomínají tak trochu Esíčka. Jsou parádně křupavé. Mám je moc ráda k čaji na zahřátí. Nejvíc jsem si je uměla užít v prvním dnu mého moontimu.

Jsou jednoduché a rychle udělané.

S těstem se parádně pracuje. Můžete použít na vykrajování různé perníkové vykrajovátka, nebo ozdobné razítka.

Zázvor je cítit jen lehce. Kdo má rád ostřejší, tak bych určitě přidala víc čerstvého.

Já velmi ráda peču s Alsanem je to veganský ztužený tuk, ale je to na vás, můžete použít i máslo.

 

Ingredience:

150g tuku Alsan

150g špaldové hladké mouky

70g pohankové mouky

70g ovesné mouky

100g cukru třtinového

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička mletého zázvoru

1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru

1 lžička skořice

0,5 dcl vody

 

Postup:

Mouky smícháme s přáškem do pečiva, cukrem, skořicí a mletým zázvorem. Zapracujeme do těsta tuk a postupně přiléváme vodu. Až nám vznikne těsto na válení.  Rozválíme na pomoučené podložce na tlouštku 0,5cm a vykrajíme tvary. Pečeme při 170°C 15 minut. Délka pečení záleží na velikosti sušenek.

 

Jsem tvůrkyní výživných barevných dezertů. Vylepšuji tradiční recepty a dodávám jim nové ingredience. Pomáhám hledat alternativy za různé alergenní suroviny....mám ráda jednoduchost a dobrý pocit v těle. Můj přiběh si můžete přečíst zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • E-BOOK ZDARMA

    Nechte se inspirovat snadnými recepty na rostlinné svačinky.

  • SLEDUJ INSTAGRAM
  • SLEDUJ FACEBOOK
  • Nejnovější články
  • Kategorie