Raw dorty
RAW dorty jsou dorty, které se připravují za studena (do 45 °C ) a k jejich výrobě se využívají základní potraviny. Díky tomu zůstává v dortu většina živin. RAW dorty mají ale mnoho dalších výhod, protože neobsahují:
- lepek a jsou tedy vhodné pro ty, co trpí intolerancí na lepek.
- laktózu: k výrobě se totiž nevyužívá ani mléko, ani smetana nebo jiné mléčné produkty. Takže jsou vhodné pro všechny, kdo trpí intolerancí na laktózu nebo alergií na mléčnou bílkovinu.
- rafinovaný cukr: ke slazení využívám přírodní produkty: javorový sirup, agávový sirup, kokosový cukr a sladkou chuť zajistí také Medjool datle.
- umělá barviva: krásnou a přírodní barvu v mých dortech zajistí ovoce (borůvky, jahody, maliny) a nebo přírodní prášky jako spirulína, matcha nebo kurkuma.
- sóju ani palmový tuk
Ceny se pohybují od 800-2500 dle velikosti